Duffy Rebuild

The existing home on this elevated and steeply sloping block in Duffy was angled across the block, with awkard garden spaces and no real backyard.

 

With lovely easterly views over Canberra from a glass box upper floor rumpus room, the owners were keen to maintain and better utilise these upper views, while creating a sunny, high performance home with connection to a northern garden space.

With a 4 metre diagonal fall across the block towards a northern neighbour, this project was a juggling act to work around solar access envelopes while optimising northern garden space and views.

Keeping the form and materials simple, crisp and modern we have created a flexible 4 bed, 2 bath and dual living area home to suit this family of 4 now and into the future.

Before

1.png
Plan.JPG
2.png
4.png

The upper floor view